Yritys

Maanrakennus- ja metsäalan ammattilainen


Vahvaa osaamista maanrakennustöihin jo toisessa sukupolvessa


Veijo Palokangas perusti T:mi Palaturve V. Palokankaan vuonna 1985 ja aloitti turpeennoston omilta turvesoilta. Elokuussa 2010 yritysmuoto vaihtui toiminimestä osakeyhtiöksi, jolloin on yrityksessä aloitettu sukupolven vaihdos.


Yrityksen toimintaan kuuluu mm. teiden rakentaminen, huolto ja ylläpito, metsien harvennus, maantiekuljetukset, bioenergiatuotanto, kiinteistöjen purku, turvetuotanto sekä ajoneuvohuolto. Tällä hetkellä on sopimukset maanrakennustöistä, bioenergian sekä turveurakoinnista tuotannosta useiksi vuosiksi eteenpäin. Suurimpia asiakkaitamme ovat Metsähallitus, Tornion Voima Oy sekä Övertorneå värmeverk Ab.


Maanrakennustöissä olemme raudankovia ammattilaisia yli 30 vuoden kokemuksella. Kokemusta yrityksellä on kertynyt lähes kaikista kaivinkoneella suoritettavista töistä. Pääsääntöisesti toimimme teiden rakentajana, tienrakentamisesta murskepinnan tasaukseen asti. Maanrakennustoimintaamme kuluu myös tieverkoston kunnostaminen ja ylläpito.


Yritys omaa jo yli 15 vuoden kokemuksen nuorten metsien kunnostustöistä sekä Bioenergian tuotannosta. Yleisesti ostamme puut pystykauppana, mutta ostamme myös tienvarteen jo valmiiksi tehdyn bioenergian.Teemme puut energiarangaksi, haketamme ja toimitamme tehtaalle. Erilaiset hakkuualueiden muokkaukset ja ojitukset kuuluvat myös palveluihimme.


Rakennusten purkutyöt kuuluvat myös toimintaamme josta on jo kokemusta kertynyt niin isojen laitosten kuin omakotitalojen kokonaispurku-urakoista.


Turvetuotanto on pysynyt yrityksen yhtenä toimialana koko yrityksen olemassaolon ajan, joten turvesuon perustamisesta aina turpeen tehtaalle toimitukseen, on yhtiöllemme kertynyt yli 35 vuoden kokemus, niin isoilla kuin pienillläkin suo-alueilla Suomessa ja Ruotsissa.


Osana toimintaamme on myös maa-ainesten myynti, varastostamme löytyy soraa, hiekkaa, kiveä, multaa sekä kuiviketurvetta.


Nyt palveluistamme löytyy myös ajoneuvojen ja koneiden huolto- sekä korjauspalvelut Ylitornion toimipisteellämme.

unsplash